Hospice “Bijna Thuis Huis Maas en Waal” en VPTZ Maas en Waal organiseren een informatiemiddag voor nieuwe vrijwilligers.

Steeds meer mensen willen de laatste fase van hun leven thuis doorbrengen. In hun eigen, vertrouwde omgeving en omringd door mensen die van hen houden. Vaak neemt de levenspartner, een familielid, vriend(in) of goede buur als vanzelfsprekend de verzorging op zich. Deze verzorging door een naaste noemt men mantelzorg. Mantelzorgers bieden een ernstig zieke persoonlijke verzorging en begeleiding naast de professionele thuiszorg. Als deze verzorging de mantelzorgers te zwaar wordt kunnen de vrijwilligers van VPTZ Maas en Waal overdag of ’s nachts niet medische zorg en ondersteuning bieden bij mensen die hun laatste levensfase thuis willen en kunnen doorbrengen. Als mensen hun laatste levensfase thuis niet meer kunnen doorbrengen is het Hospice  “Bijna Thuis Huis Maas en Waal” in Druten een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert.

VPTZ Maas en Waal en Hospice Bijna Thuis Huis Maas en Waal zoeken nieuwe vrijwilligers en daarom vindt er op donderdag 19 september van 13:30 uur tot 15:00 uur vindt er een informatiebijeenkomst  plaats in het Hospice “Bijna Thuis Huis Maas en Waal”. Beiden organisaties zullen dan de nodige informatie verstrekken en uw vragen beantwoorden.

Hebt u altijd al iets willen betekenen voor mensen in de laatste fase van hun leven dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor u. Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met of zonder ervaring in de zorg.

Bent u geïnteresseerd, hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor deze  informatiebijeenkomst,  bel of mail dan naar:

Bent u niet in de gelegenheid om tijdens de bijeenkomst aanwezig te zijn maar wel op een ander tijdstip, dan is dit in overleg altijd mogelijk.